Jäsenkirjeet 1–3/3

13.02.2023

Jäsenkirje 1 / 2023

Jäsenasioita

Tiedustelut Riitta Lampela p 050 55008724 tekstiviestillä

Kausijäsenmaksun lasku lähetetään elokuun puolivälissä. Maksu 25 € on voimassa 30.4.2024 asti. Sähköpostilähetyksessä lasku on liitteenä ja siinä on viitenumero, etusivulla on myös virtuaaliviivakoodi niille, jotka voivat sellaista käyttää maksamiseen. Jos et halua jatkaa jäsenyyttäsi syksyllä, ilmoita siitä Riitta Lampelalle ja palauta sähköavain.

Kevätkausi päättyy 30.4. ja syyskausi alkaa 1.9.2023. Pukuhuoneiden avaimet ovat pois toiminnasta kesäkauden ja samat avaimet aktivoidaan toimimaan syyskauden alusta. Säilytä avain! Kesällä kesäkuun alkupuolelta elokuun puoliväliin kaupungin toimesta pukuhuoneet ovat auki klo 10-18, silloin ovat paikalla myös kaupungin uimavalvojat.

Kevätretki

Yhdistys tekee kevätretken Paimioon 11.3.2023. Tutustutaan Alvar Aallon Parantolamuseoon. Opastus ja lounas. Muu ohjelma tarkentuu myöhemmin. Ilmoittautuminen listaan uimakopilla tai tekstiviestillä p 050 5500824 1.3. 2023 mennessä. Mukaan mahtuu 50 ensin ilmoittautunutta.

Kevätuinti Kangasalla 25.3.2023

Kisatapahtuma Kangasalan Vesaniemessä. Matkat rintauinti 25 m ja 4 x 25 m rintauintiviesti. Ilmoittautumiset tekstiviestillä p 050 5500824 15.3.2023 mennessä.

Kesän avovesiuintitapahtumista

Yhdistyksen nimissä voi osallistua tapahtumiin, osallistumismaksuja voidaan korvata.

 

26.10.2020

Rekisteriseloste

Rekisteriseloste: Meriuimarit ry. ly 2118706-2

Jäsenrekisteri ostettu Flo Apps Oy:ltä

Rekisteristä vastaa Riitta Lampela, Meriuimarit ry pj         os. Vanamotie 9  00930 Helsinki, email: riitta.k.lampela@kolumbus.fi  puh +358400828440

Tallennettu Riitta Lampelan tietokoneelle ja Flo Apps Oy:n tiedostoihin.

Sähköavaimet: Jäsenille liittyessä annetaan käyttöön sähköavain. Järjestelmän ja avaimet on toimittanut Helsingin Avainpalvelu Oy, os Mannerheimintie 89, Helsinki. Järjestelmä on uusittu 1.9.2021 Vanderbildt-järjestelmää käytetään nettiosoitteen kautta tietokoneella tai älypuhelimella osoitteen act365 kautta. Osoitteessa on jäsenistä vain nimi ja avaimen numero

Jäsenrekisterin tietojen keräämisen tarkoitus: Jäsenasioiden hoitaminen, tiedotus. laskutus ja kulunvalvonta

Jäsenrekisterissä olevat tiedot:

Etunimi, sukunimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, sähköavaimen numero, uusilta jäseniltä liittymispäivämäärä, tietoja v. 2019 jälkeen maksetuista jäsenmaksuista. Puhelinnumero ja sähköpostiosoite ovat vapaaehtoisia tietoja.

Jäsenmaksutiedot: Pankkitili Nordea Meriuimarit ry.  FI52 2339 1800 0102 70. Flo Appsin kautta lähetetyt jäsenmaksulaskut sisältävät viitenumeron, se ohjaa maksun kirjautumisen oikean henkilön tietoihin. Liittymismaksujen ja ilman viitenumeroa olevien jäsenmaksusuoritusten tiedot kerätään Nordean tiliotteista ja kirjataan rekisteriin yhdistyksen toimesta. Tilinkäyttöoikeus on Riitta Lampelalla, pj ja Toini Pullilla, vpj. Tiliä käytetään Nordea eID kortinlukijalla. Tietoja ei luovuteta muille kuin Flo Apps Oy:lle.

Tietojen suojaus: Flo Apps Oy:ltä saadaan tiedot heidän tavastaan käsitellä aineiston suojausta. Käytettävä tietokone on suojattu Norton 360-ohjelmalla.

Jäseniltä EI kerätä tietoja syntymäajoista ja sosiaaliturvatunnuksista.

Rekisterin tarkastusoikeus: Rekisteritietojen tarkistamisesta, virheellisten tietojen oikaisuista, tietojen poistamisesta ja rajoittamisesta pitää tehdä kirjallinen pyyntö rekisterinpitäjälle.

Helsingissä 9.3.2022

Riitta Lampela, Meriuimarit ry. pj

22.01.2020

Turvallisuusasiakirja

Turvallisuusasiakirja

1.

Meriuimarit ry.

Kotipaikka: Helsinki Kivalontie 2 00930 Helsinki

Yhdistysrekisterinumero: 157527  ly 2118706-2

Palvelu: Talviuinti

2.

Turvallisuusasioista vastaavat:

Lampela Riitta, p +358400828440 email: riitta.k.lampela@kolumbus.fi

Pulli Toini, p +358414664914

Walkama Kaija, p +358442355584 email: kaija.walkama@hotmail.com

Vastuuhenkilöiden tehtävät

Yleinen turvallisuuden valvonta, suunnittelu ja ohjeistus, Alkusammutus- ja ensiapuvälineistä vastaaminen, onnettomuuksista ja läheltä piti-tilanteista raportoiminen ja seuranta, ohjeet onnettomuustilanteissa.

3.

Ennakoitavat vaaratilanteet ja niiden mahdolliset seuraukset

Liukkauden aiheuttamat kaatumiset, putoaminen avantoon. Seuraus: haavat, ruhjeet, murtumat.

4.

Ehkäisevät toimenpiteet

Liukkauden torjunta: sepeli, rakeinen suolajae, liukkaudenestoneste. Ohjeet pumpun sammuttamisesta uimaan mennessä. Avannon ympäröiminen lippusiimalla ja varoituspylväillä. Hyvä valaistus myös pimeän aikaan. Pelastustien puhtaanapito. Varoitus liukkaudesta pukuhuoneissa, erityisvaroitus laiturin puuosien liukkaudesta, varoitukset kaikkien uusien jäsenten henkilökohtaisessa turvallisuusohjeistuksessa.

5.

Ohjeet vaaratilanteissa

Ensiapukaappien varustus tapaturmien varalta, molemmissa pukuhuoneissa: laastarit, sidostarvikkeet, desinfektioneste. Hälytystiedot ja paikan osoite sekä sisällä ilmoitustauluilla että ulkona. Pelastusrengas laiturialueella. Ensiapuohjeet ja elvytysohjeet pukuhuoneissa. Pukuhuoneissa jauhesammutin, sammutuspeitto ja palohälytin. Kaikissa vaaratilanteissa yhteys 112 puhelimitse.

6.

Perehdyttäminen ja koulutus

Hallituksen jäsenet perehdytetään turvallisuusasioihin. Pj Riitta Lampelalla ensiapukoulutus. Pääasiallinen tehtävä tilanteen arviointi ja hälytyksen tekeminen.

7.

Tilat

Sisätilat: Pukuhuoneet: Naisten pukuhuone ja toinen pukuhuone, jossa on erillinen osasto miehille ja naisille. Jäsenillä oma sähköavain, avaimet sopivat molempiin pukuhuoneisiin. Wc:t miehille ja naisille, wc:t lukittu, pääsy jäsenillä erillisellä avaimella, käynti ulkokautta. Pukuhuoneissa lattialämmitys, yksinkertaiset ikkunat, sähkölukitus, johon on liitetty kulunvalvonta. Naisten pukuhuoneesta pääsy lukittuun varastotilaan, jäsenillä ei ole pääsyä varastotilaan. Pääsy pukuhuoneisiin ja wc.tiloihin ei ole esteetön, rappuset. Pukuhuoneissa valaistus, ilmoitustaulut, jauhesammutin ja kyltti siitä, sammutuspeite, palovaroitin katossa, ensiapukaappi tarvikkeineen, ensiapuohjeet, hälytysohjeet, turvallisuusohjeet, yhdistyksen hallituksen jäsenten yhteystiedot. Tiedot tapahtumista ja jäsenposteista, ilmoitustauluilla tarpeellisia ajankohtaisia varoituksia. Pukuhuoneissa ei ole vesipisteitä eikä viemäröintiä. WC-tiloissa on lämmitys ja kylmä-/kuumavesi ja viemäröinti.

Ulkoalue: Pukukopin rappusissa talviaikana kumimatot estämässä liukkautta. Pukukopilta laiturille liukkautta torjutaan hiekoituksella, suolalla ja suolajakeilla. Ulkoalueella kolme ns katulamppua ja kolme ulko-ovien päällä olevaa ulkovaloa. Ulkoalueen liukkauden estoa varten sepeliä ja suolaa vastaavia tuotteita. Katualueelta pukukopille menevän tieosuuden reunassa kaide. Tie on myös merkitty pelastustieksi, kunnossapito: lumenpoisto ja hiekoitus. Ulkoalueen ilmoitustaululla yhteystiedot paikan vuokraajasta ja vuokranantajasta.Eläinten tuominen alueelle on kielletty kyltein.

Laituri: Laiturin uimaportaissa on 9 rapussa lämmityslevyt, jotka pitävät uimaportaat sulana. Alemmat 5 rappua ovat puiset. Portaiden kaide ulottuu alas asti. Portaat eivät ulotu pohjaan, matkaa pohjaan niiden jälkeen n 1 metri. Portaiden kaiteessa on köysi. Avanto pidetään auki pintavirrankehittimellä, tekstissä myöhemmin pumppu, myös varoitustauluissa ja ohjeissa lukee pumppu. Laiturin sähkökaapissa on avannon auki pitävän pumpun pysäytysnappi, joka sammuttaa pumpun muutamaksi minuutiksi, max viideksi (5) minuutiksi, ilmoitustaululla kerrotaan minuuttimäärä. Pysäytyksen jälkeen pumppu lähtee käyntiin itsestään. Sähkökaapin sivussa on ohje pysäytysnapin käytöstä. Ohjetta on tehostettu laittamalla ohje myös sisälle pukukoppiin ja uudet jäsenet ohjeistetaan asiasta ns kädestä pitäen. Laiturilla on pelastusrengas ja heittoliina. Meren jäätyessä avanto rajataan puomeilla ja lippusiimalla turvallisen etäisyyden päästä. Valaistuksen vuoksi esteet näkyvät myös pimeällä. Meriveden korkeus vaihtelee joskus jopa kymmeniä senttimetrejä vuorokauden aikana, korkean veden aikana vesi saattaa ulottua laiturille asti. Vedenkorkeuden ennuste löytyy Ilmatieteen laitoksen nettisivulta. Uimaveden lämpötilasta löytyy ajantasainen tieto os. uiras.fvh.fi

Tilojen tarkastus ja huolto: Erillinen talviuinnin vastuunjakotaulukko vuokralaisen ja vuokranantajan tehtävistä. Liitetään turvallisuusasiakirjaan.

Poistumistiet: Ei erillisiä hätäuloskäyntejä. Sammutusvälineet: jauhesammutin, sammutuspeitto

8.

Olosuhderajoitukset: Ahtojäätilanteessa uimaportaat suljetaan köydellä ja sisälle laitetaan varoitus. Varoitetaan ukonilmalla uimisesta.

9.

Uusien jäsenten ottaminen: Uudet jäsenet otetaan henkilökohtaisen ohjauksen jälkeen. Silloin käydään läpikylmäaltistuksessa huomioon otettavat asiat, tarvittavat välineet ja turvallisuusasiat. Tarvittaessa opastetaan ruotsiksi, englanniksi, saksaksi tai venäjäksi. Alle 18-vuotiaita ei oteta jäseniksi.

Asiakasmäärää (jäsenmäärää) ei ole rajoitettu.

Asiakkaiden rajoitukset ja ohjeet: Asiakasmäärä sisätiloissa on rajoitettu toistaiseksi 8 henkeä / pukuhuone. Kerrotaan suositukset talviuinnin välttämisestä: hoitamattomat sydänvaivat, hoitamaton korkea verenpaine, kylmäurtikaria, vaikea-asteinen valkosormisuus, korkea kuume. Jäsenten alaikäraja 18 vuotta yläikärajaa ei ole. Päihteiden käyttöä pitäisi välttää. Suositellaan yksin uimisen välttämistä. Vesijuoksuvyön käyttämisestä huomautetaan että vyö ei ole pelastusväline.

Avaimen käyttö: avaimet aktivoitu molempiin pukuhuoneisiin. Riskit avaimen unohtamisesta sisälle selvitetty uusien jäsenten ohjeistuksessa. Suositellaan yksin uimaan lähdettäessä jättämään ovi auki, jos paikalla ei ole muita. Selvitetään myös mistä päin naapurustoa voi lähteä hakemaan apua ja kunka nopeasti se kannattaa tehdä. Lähin julkinen rakennus on 200 metrin päässä oleva Kehitysvammayhdistys 57 ry:n toimipiste, jossa on ympärivuorokautinen päivystys, osoite Marjaniemenranta 48 00930 Helsinki.

10.

Sivullisten turvallisuus: avannon ympäröinti lippusiimalla ja pääsy rannasta jäälle avannon lähelle estetty.

11.

Vaaratilanteiden kirjaus: ei käytäntöä. Ilmoitukset Tukesille

12.

Ilmoitusvelvollisuus onnettomuuksista: turvallisuudesta vastaavat henkilöt tekevät ilmoitukset.

13.

Tiedotus hallituksen jäsenille: Tiedotetaan asiakirjasta ja toimitetaan heille kopio asiakirjasta.

14.

Tiedotus osallistujille: uusille jäsenille tiedotetaan henkilökohtaisen ohjauksen tilanteessa. Jäsenistölle tiedotetaan mm. jäsenkirjeellä. Ilmoitustaululle laitetaan tiedote turvallisuusasiakirjasta, joka on kansiossa pukuhuoneessa. Asiakirjasta tiedotetaan myös yhdistyksen nettisivulla, jonne laitetaan asiakirja, ja tieto asiakirjasta ilmoitustaululla. Mahdollisista ilmenevistä puutteistä ja vaaroista ilmoitetaan uimakopilla ja sosiaalisessa mediassa facebook-sivulla ja facebook-ryhmässä, tarvittaessa voidaan myös ilmoittaa nopeasti sähköisesti jäsenrekisterin ilmoitusosion kautta ja yhteistekstiviestillä.

Turvallisuusasiakirja on tarkistettu, korjattu ja täydennetty 9.3.2022

Jäsenkirjeet 1–3/3