Jäsenkirjeet 1–4/4

22.01.2020

Turvallisuusasiakirja

Turvallisuusasiakirja

1.

Meriuimarit ry.

Kotipaikka: Helsinki Kivalontie 2 00930 Helsinki

Yhdistysrekisterinumero: 157527  ly 2118706-2

Palvelu: Talviuinti

2.

Turvallisuusasioista vastaavat:

Lampela Riitta, p +358400828440 email: riitta.k.lampela@kolumbus.fi

Pulli Toini, p +358414664914

Walkama Kaija, p +358442355584

Vastuuhenkilöiden tehtävät

Yleinen turvallisuuden valvonta, suunnittelu ja ohjeistus, Alkusammutus- ja ensiapuvälineistä vastaaminen, onnettomuuksista ja läheltä piti-tilanteista raportoiminen ja seuranta, ohjeet onnettomuustilanteissa.

3.

Ennakoitavat vaaratilanteet ja niiden mahdolliset seuraukset

Liukkauden aiheuttamat kaatumiset, seuraus: haavat, ruhjeet, murtumat, putoaminen avantoon, riskit pieniä.

4.

Ehkäisevät toimenpiteet

Liukkauden torjunta: sepeli, rakeinen suolajae, liukkaudenestoneste, kumimatot laiturin puuosalla, ohjeet pumpun sammuttamisesta uimaan mennessä. Avannon ympäröiminen lippusiimalla ja varoituspylväillä. Hyvä valaistus myös pimeän aikaan. Pelastutien puhtaanapito. Varoitusliukkaudesta uimakopissa, erityisvaroitus laiturin puuosien liukkaudesta, varoitukset kaikkien uusien jäsenten henkilökohtaisessa turvallisuusohjeistuksessa.

5.

Ohjeet vaaratilanteissa

Ensiapukaappien varustus tapaturmien varalta, molemmissa pukukopeissa: laastarit, sidostarvikkeet, desinfektioneste. Hälytystiedot ja paikan osoite sekä ilmoitustauluilla että ulkona. Pelastusrengas laiturialueella. Ensiapuohjeet ja elvytysohjeet pukkukopeissa. Pukukopeissa jauhesammutin, sammutuspeitto ja palohälytin. Kaikissa vaaratilanteissa yhteys 112 puhelimitse.

6.

Perehdyttäminen ja koulutus

Hallituksen jäsenet perehdytetään turvallisuusasioihin. Pj Riitta Lampelalla ensiapukoulutus. Pääasiallinen tehtävä tilanteen arviointi ja hälytyksen tekeminen.

7.

Tilat

Sisätilat: Erilliset pukuhuoneet miehille ja naisille. Erilliset wc:t, käynti ulkokautta. Pukuhuoneissa lattialämmitys, yksinkertaiset ikkunat, sähkölukitus, johon liitetty kulunvalvonta. Naisten pukuhuoneesta pääsy lukittuun varastotilaan, jäsenillä ei ole pääsyä varastotilaan. WC lukittu, pääsy jäsenillä, ei ulkopuolisilla. Pääsy pukuhuoneisiin ja wc.tiloihin ei ole esteetön, rappuset. Pukuhuoneissa valaistus, ilmoitustaulut, jauhesammutinja kyltti siitä, sammutuspeite, palovaroitin katossa, ensiapukaappi tarvikkeineen, ensiapuohjeet, hälytysohjeet, turvallisuusohjeet, yhdistyksen hallituksen jäsenten yhteystiedot. Tiedot tapahtumista ja jäsenposteista, ilmoitustauluilla tarpeellisia ajankohtaisia varoituksia. Pukuhuoneissa ei ole vsipisteitä eikä viemäröintiä. WC-tiloissa on lämmitys ja kylmä/kuumavesi ja viemäröinti.

Ulkoalue: Pukukopin rappusissa ja laiturin puuosassa talviaikana kiinnitettyinä kumimatot estämässäliukkautta. Pukukopilta laiturille liukkautta torjutaan hiekoituksella, suolalla ja suolajakeilla. Ulkoalueella kolme ns katulamppua ja kolme ulko-ovien päällä olevaa ulkovaloa. Ulkoalueen liukkauden estoa varten sepeliä ja suolaa vastaavia tuotteita. Katualueelta pukukopille menevän tieosuuden reunassa kaide. Laiturin uimaportaissa on lämmityslevyt, jotka pitävät uimaportaat sulana. Portaiden kaiteessa on köysi. ASvanto pidetään auki pintavirrankehittimellä, teksittä myöhemmin pumppu, myös varoitustauluissa ja ohjeissa lukee pumppu. Laiturin sähkökaapissa on avannon auki pitävän pumpun pysäytysnappi, joka sammuttaa pumpun viideksi (5) minuutiksi, sen jälkeen pumppu lähtee käyntiin itsestään. Sähkökaapin sivussa on ohje pysäytysnapin käytöstä. Ohjewtta on tehostettu laittamalla ohje myös sisälle pukukoppiin ja uudet jäsenet ohjeistetaan asiasta ns kädestä pitäen. Laiturilla on pelastusrengas ja heittoliina. Merren jäätyessä avanto rajataan puomeilla ja lippusiimalla turvallisen etäisyyden päästä. Valaistuksen vuoksi esteet näkyvät myös pimeällä. Eläinten tuominen alueelle on kielletty kyltein. Pelastustien kunnossapito, lumenpoisto ja hiekoitus. Ulkoalueen ilmoitustaululla yhteystiedot paikan vuokraajasta ja tiedot käytöstä vain yhdistyksen jäsenille.

Uusien jäsenten ottaminen: UUdet jäsenet otetaan yhdistykseen vasta henkilökohtaisen ohjauksen jälkeen. Silloin käydään läpi kylmäaltistuksessa huomioon otettavat asiat, tarvittavat välineet ja turvallisuusasiat. Tarvittaessa opastetaan ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Alle 18-vuotiaita ei oteta jäseniksi.

Tilojen tarkastus ja huolto: kts erillinen Talviuinnin vastuunjakotaulukkok vuokralaisen ja vuokranantajan tehtävistä. Liitetään turvallisuusasiakirjaan.

Poistumistie: ei erillisiä hätäuloskäyntejä. Sammutusvälineet: jauhesammutin, sammutuspeitto

8.

Olosuhderajoitukset: ahtojäätilanteessa uimaportaat suljetaan köydellä ja sisälle laitetaan varoitus. Varoitetaan ukonilmalla uimisesta.

9.

Asiakasmäärä, asiakkaiden rajoitukset: asiakasmäärää ei ole rajoitettu. Kerrotaan suositukset talviuinnin välttämisestä: hoitamattomat sydänvaivat, hoitamaton korkea verenpaine, kylmäurtikaria, vaikea-asteinen valkkosormisuus, korkea kuume. Alaikäraja 18 vuotta yläikärajaa ei ole. Päihteiden käyttöä pitäisi välttää. Suositellaan yksin uimisen välttämistä. Vesijuoksuvyön käyttämisestä huomautetaan että vyö ei ole pelastusväline. Avaimen käyttö: avaimet aktivoitu molempiin pukuhuoneisiin. Riskit avaimen unohtamisesta selvitetty uusien jäsenten ohjeistuksessa. Suositellaan yksin uimaan lähdettäessä jättämään ovi auki, jos paikalla ei ole muita. Selvitetään myös mistä päin naapurustoa voi lähteä hakemaan apua ja kunka nopeasti se kannattaa tehdä, lähin julkinen rakennus on 200 metrin päässä oleva Kehitysvammayhdistys 57 ry:n toimipiste, jossa on ympärivuorokautinen päivystys.

10.

Sivullisten turvallisuus: avannon ympäröinti lippusiimalla ja pääsy rannasta jäälle avannon lähelle estetty.

11.

Vaaratilanteiden kirjaus: ei käytäntöä. Ilmoitukst Tukesille

12.

Ilmoitusvelvollisuus onnettomuuksista: turvallisuudesta vastaavat henkilöt tekevät ilmpoitukset.

13.

Tiedotus hallituksen jäsenille: Tiedotetaan asiakirjasta ja toimitetaan heille kopio asiakirjasta.

14.

Tiedotus osallistujille: uusille jäsenille tiedotetaan henkilökohtaisen ohjauksen tilanteessa. Jäsenistölle tiedotetaan jäsenkirjeellä. Ilmoitustaululle laitetaan asiakirja ja asiakirjasta tehdään tiivistelmä ilmoitustauluille. Asiakirjasta tiedotetaan myös yhdistyksen nettisivulla, jonne laitetaan asiakirja, tiivistelmä ja tieto asiakirjasta ilmoitustaululla. Mahdollisista ilmenevistä puutteistä ja vaaroista ilmoitetaan uimakopilla ja sosiaalisessa mediassa facebook-sivulla ja facebook-ryhmässä, tarvittaessa voidaan myös ilmoittaa nopeasti sähköisesti jäsenre4kisterin ilmoitusosion kautta ja yhteistekstiviestillä.

10.09.2018

Jäsenkirje 2/2018 syyskuu

Yleistä

Lämmin kesä toi uimarantaan myös jonkin verran sinilevää, jota oli eniten heinä- elokuun vaihteessa. Elokuun lopun jälkeen sinilevää ei rannassa ole havaittu. Laiturin oikealla puolella oleva kellanvihreä kukinto on vesikasvien aiheuttamaa, pääasiassa ne ovat ahvenvitaa ja ahdinpartaa. Vesi oli kesällä välillä jopa 27-asteista ja on vielä syyskuun alkupäivätkin ollut n. 17-asteista.

Syyskokous

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 5.11.2018 klo 19. Jäsenille lähetetään kokouskutsu. Kokoukselle esitettävä asia tulee lähettää hallitukselle 19.10.2018 mennessä. Kokouksessa päätetään mm. 2019 toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta ja valitaan hallitus vuodelle 2019.

Avoimet ovet

Yhdistyksen toimintaa esitellään rannassa sunnuntaina 14.10.2018 klo 10 - 13. Uusia jäseniä otetaan yhdistykseen.

Syysretki lauantaina 13.10.2018 Turkuun

Tutustutaan mm. Turun Avantouimareiden paikkaanTurun Ispoisissa. Muu retkiohjelma tarkentuu myöhemmin Lähtö Itäkeskuksen uimahallilta Olavinlinnankatu 6 klo 9.00. Mukaan mahtuu 50 ensiksi ilmoittautunutta. Retkimaksu 25 € Tiedot retkestä tulevat uimakopin ilmoitustaululle ja nettiin. Ilmoittautumiset listaan uimakopilla tai Lampelan sähköpostiin. (kts. alla)

Joululounas

Yhdistys järjestää joululounaan jäsenilleen lauantaina 8.12.2018 klo 12.30 - 14.30 Puotilan kartanossa. Maksu 25 € Ilmoittautumislista tulee myöhemmin uimakopille.

Talviuintikisat

Vuoden 2019 SM-kisat järjestetään Turussa 1.-3.2.2019. Suomen Latu järjestää myös ensimmäiset EM-kisat Laukaan Peurungassa 1.-3. 3.2019. Halukkaiden osallistujien olisi hyvä ilmoittaa asiasta mahdollisimman pian. Tarjolla on myös ainakin kisat Kokkilassa 5.1.2019. Tiedot kisoista tulevat nettisivulle.

Jäsenmaksu

Vuoden 2019 jäsenmaksu kerätään tammikuussa.

Yhteystiedot

Tiedustelut: Riitta Lasmpela, pj. riitta.k.lampela@kolumbus.fi p. 0400-828440

Walkama Kaija, siht. kaija.walkama@hotmail.com

In english

Information in www.meriuimarit.fi and Riitta Lampela

01.02.2018

Jäsenmaksulasku 2018

Meriuimarit ry. Jäsenmaksulasku 2018

25 €

Tili: Meriuimarit ry.

Nordea FI52 2339 1800 0102 70

Nimi viestiosaan, ei viitettä

Eräpäivä 1.2.2018

Lasku maksetaan ylläolevilla tiedoilla erillistä pankkisiirtolomaketta ei lähetetä.

Myös Smartum-maksut kelpaavat. Smartum-setelit tulee allekirjoittaa ja toimittaa Riitta Lampelalle. Smartum-saldomaksusta tulee lähettää tieto tekstiviestillä tai sähköpostilla Riitta Lampelalle. riitta.k.lampela@kolumbus.fi p. 0400 - 828440

HUOM! Muut liikuntasetelit eivät kelpaa.

Jos haluat erota jäsenyydestä, siitä tulee ilmoittaa Riitta Lampelalle ja palauttaa sininen sähköavain.

10.01.2018

Jäsenkirje 1 /2018 tammikuu

Kevätkokous

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään maanantaina 12.3.2018 klo 19. Paikka Kehitysvammatuki 57 ry os. Marjaniemenranta 48 Hki 93. Kokouksesta lähetetään jäsenille kutsu. Muun kuin sääntömääräisen asian esittäminen kokoukselle tulee lähettää hallitukselle 20.2.2018 mennessä. Yhdistyksen säännöt löytyvät nettisivulta ja uimakopin ilmoitustauluilta. Kokouksessa käsitellään mm. vuoden 2017 tilit ja toiminta.

Nettiasiaa

Kiinalainen yritys on ostamassa itselleen nettiosoitteen meriuimarit.com tai meriuimarit.cn. Viestintäviraston neuvonnasta on opastettu, että asialle ei välttämättä tarvitse tehdä mitään. Todennäköisesti kyseessä on yritys ostattaa kyseinen osoite ja rahastaa sillä keinoin. Meriuimarit lähettää jäsenkirjeitä neljä kertaa vuodessa, jos uimarannassa ei ole mitään poikkeusjärjestelyjä. Yhdistyksellä on vain kaksi erilaista kaikkia koskevaa maksua, vuosijäsenmaksu kerran vuodessa ja liittymismaksu, johon sisältyy kuluvan vuoden jäsenmaksu. Retkistä ja kisoista sovitaan aina selvästi osallistujien kanssa. Kaikki muut maksukehotukset, myös Riitta Lampelan nimissä lähetetyt, ovat huijausta, niistä olisi aina hyvä ilmoittaa.

Uimarannan laituri

Laituri on korjattu. Päädyn puukansi on pakkasella liukas, sen takia sinne on asennettu kumimatot. Ne on kiinnitetty vain vasemmasta reunasta, niitä on siten helpompi ravistella puhtaaksi. Valaistus on myös laitettu lopulliseen kuntoonsa. Pumpun pysäytysnappi toimii entiseen tapaan, kun painaa nappia sähkökaapin sivusta niin pumppu pysähtyy viideksi minuutiksi ja lähtee sitten itsestään uudelleen päälle.

Kevätretki

Ajankohta on vielä päättämättä, todennäköiseesti huhtikuun puolella, Kevätkokouskutsussa tarkempaa tietoa.

Kisat

SM-kisat Ähtärissä 9.-11.2.2018 ja MM-kisat Tallinnassa 6.-11.3.2018. Ilmoittautumiset ovat lopuillaan. Perinteinen Kevätuinti Kangasalla pidetään jo 27.1.. Halukkaat osallistujat voivat osallistua Riitta Lampelalle. Kesällä on joitakin avovesiuintitapahtumia, mm. Pikonlinna swinrun Kangasalla 16.6. ja Lohjalla Aurlahden avovesiuintipäivä 28.7. Lisää löytyy netistä.

Muuta

Kevätkausi päättyy 31.5. Toukokuussa pidetään vielä siivoustalkoot. Syyskausi alkaa 13.8.  Roihuvuoren srk: kutsumessu Meriuimarreille su 28.1.2018 klo10 Roihuvuoren kirkossa.

Jäsenkirjeet 1–4/4