Alkuun Edelliset Ajankohtaiset 11–15/15

24.05.2021 19:53

Uimaveden laatu Marjaniemessä

Vastaus tiedusteluuni uutisesta rannan veden huonosta laadusta. Vastauksen antoi Hgin ympäristöterveysyksikön terveysinsinööri Satu Wahlman

Uinnin välttämissuositukset perustuvat neljän edellisen vuoden (2017 - 2020) uimaveden tutkimustuloksiin. Marjaniemessä veden laatu on ollut pääosin hyvää, mutta muutamia runsaita raja-arvoylityksiä ulosteperäisten bakteerien osalta on havaittu. Nämä ylitykset ovat aiheuttaneet sen, että Marjaniemen uimaveden laatuluokitus on huono. Uimaveden laatuluokitus tehdään syksyisin kaikille suurille yleisille uimarannoille, luokitukseen vaikuttavat neljän edellisen kesän tutkimustulokset. Luokittelu tehdään samoin kriteerien mukaan kaikissa EU-maissa. Samoin luokittelusta aiheutuvat toimenpiteet ovat yhtenäiset kaikissa EU-maissa. Kun rannan uimavesiluokka on huono, on terveydensuojeluviranomaisen kiellettävä uiminen tai suositeltava uimisen välttämistä kyseisellä rannalla.

Kiitos talviuintipaikan testausselosteista, olemme hyödyntäneet niitä toimenpiteiden harkinnassa. Osaltaan se, että vedenlaatu on talviaikaan ollut hyvää, on vaikuttanut siihen, että uintikiellon sijasta suosittelemme uimisen välttämistä Marjaniemessä. Suositus on tällä erää voimassa vain kesän uimakauden ajan, talviuintiin suositus ei vaikuta.

Vuosina 2017 - 2020 näytteitä on otettu 5 / kesä + uusintanäytteet tuloksen ollessa huono. Tulevana kesänä uimavesinäytteitä otetaan 8. Kaikki tulokset ovat julkisia ja ovat nähtävissä rannoilla sekä nettisivuillamme: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/ulkoliikuntapaikat/maauimalat-ja-uimarannat/leva

Kun kaikki kesän näytteet on otettu, päivitämme tulosten perusteella uimavesiluokituyksen. Kesän tulokset siis vaikuttavat siihen, puretaaqnko uinnin välttämissuositus syksyllä, vai joudutaanko suositusta jatkamaan.

Kesän aikana jatkamme myös syiden selvittämistä ajoittaisille huonoille tuloksille.

03.11.2020 20:46

Veden lämpö uimarannassa

Laiturille on asennettu laite joka mittaa veden lämmön. Tieto päivittyy puolen tunnin välein nettisivulle https://uiras.fvh.io/ Sivulla on myös tiedot muutamalta muulta Helsingin uimarannalta.

11.12.2017 17:31

Meriuimarit in english

Meriuimarit ry. Winter Swimming Association

in Eastern Helsinki, Marjaniemi, 1,5 km from Itäkeskus.

Adress: Marjalahdentie 2./ Kivalontie

Become a member: fee 40 € ( including annual fee)

2022 -23 Annual fee 25 €, valid to 30.4.2023

New season time 1.9. -30.4.

Account Meriuimarit ry.

IBAN FI52 2339 1800 0102 70

More information:

Riitta Lampela  t. +358505500824

email: riitta.k.lampela@kolumbus.fi

Also in Facebook:

www.facebook.com/meriuimarit

and for members: www.facebook.com/groups/meriuimarit/

Winterswimming, cold and fantastic!

18.10.2015 09:36

Talviuinnista ja uintitekniikasta

Osaatko uida?

Mikä on riittävä uimataito?

Riittäväksi on määritelty 200m yhtämittainen matka, josta 50 metriä on selkäuintia. Lisäksi pitäisi osata / uskaltaa pistää pää veden alle. Niin käy helposti kun putoaa tai liukastuu veteen. 50 metrin selkäuintiosuudelle löytyy myös selkeä peruste. Selällään on kevyempi uida ja samalla huutaa apua. Pitää siis osata kääntyä selälleen.

Kylmässä vedessä talvella ei riittävää uimataitoa tarvitse mitata. Jo pelkkä pulahdus riittää virkistämään. Vedessä ei ole syytä olla liian kauan, silloin kun kylmän tuntemus alkaa hävitä, niin vaarallinen hypotermia on lähellä. Jos lämmin olo ei palaudu reippaasti liikkumallakaan tunnin kuluessa, niin on syytä lyhentää uintiaikaa.

Uimarannassa matka laiturilta lähelle kalliota on n 150 m, siitä voi mittailla uimataitonsa riittävyyttä. Kylmä vesi kangistaa, joten kovin kauan ei tarvitse vedessä olla jotta virkistyy. Silloin kun ollaan veden kanssa tekemisissä, varsinkin kylmän veden, on tärkeätä, että uimataito on riittävä.

18.03.2015 20:06

Meriuimareilla facebook-sivut

Meriuimareille on laitettu Facebookiin sekä virallinen sivu että ryhmä.

Osoitteet: virallinen sivu: Meriuimarit ry

https://www.facebook.com/meriuimarit

Ryhmä: Meriuimarit

https://www.facebook.com/groups/meriuimarit/

Ryhmään voi liittyä ylläpitäjän (pj. ja sh) hyväksynnällä. Ryhmän jäsenet voivat lisätä sivulle kuvia, kommentteja, tapahtumia ym. Ryhmän asetus on julkinen.

Varsinainen sivu on myös julkinen ja sille saa lähettää kuvia ja kommentteja kuka tahansa. Ne kuitenkin näkyvät vain vasemmassa laidassa kohdassa "julkaisut sivulle", vain ylläpitäjien tekemät tulevat varsinaiselle aikajanalle. Sivusta voi tykätä, jolloin saa sivulle tulevat julkaisut näkymään omassa uutisvirrassaan.

Tervetuloa käyttämään sivustoja.

Alkuun Edelliset Ajankohtaiset 11–15/15